Comissió sanitària

La Comissió de Prevenció i Sanitat és l’organisme encarregat de vetllar per la seguretat de les persones que participen en l’activitat castellera. Aquestes persones són membres que formen part de la mateixa Colla i que tenen formació i experiència en l’àmbit de la salut (Infermers/es, Tècnics en Emergències Sanitàries, etc.).

Entre les seves funcions, s’encarreguen de recollir informació bàsica de salut dels membres nouvinguts, així com de mantenir actualitzades les dades de les persones que formen part de la entitat; preservant sempre la màxima confidencialitat.

Paral·lelament, aquest organisme duu a terme una tasca que realitza de manera conjunta amb l’equip tècnic: la formació dels membres de la Colla en temes de seguretat a les pinyes. En aquest cas, s’ensenya com col·locar-se i què fer per prevenir possibles lesions.

La Comissió de Prevenció i Sanitat sempre està present durant les actuacions, els tallers i assajos que tenen lloc al llarg de l’any per tal de donar resposta immediata a qualsevol accident que pugui tenir lloc durant la pràctica castellera, col·laborant de manera conjunta amb els serveis de prevenció.

Puntualment, s’organitzen cursos de primers auxilis i Suport Vital Bàsic per totes aquelles persones interessades en adquirir uns coneixements bàsics d’atenció immediata en cas d’accident, tant en el transcurs de l’activitat castellera com en la seva vida diària personal.