Introducció— 5 Min llegir

L’Exposició

Coincidint amb el 20è aniversari de la Jove, hem volgut repassar el que ha sigut la trajectòria de la Colla i dels esforços per fer conèixer la nostra passió a la ciutat. En aquesta exposició interactiva hi trobareu la nostra història narrada des del punt de vista de molta de la gent que en forma part, així com molts detalls del món casteller. Desitjo que la gaudiu tant com nosaltres hem gaudit preparant-la.
Per acabar, ens agradaria agrair a l’alcaldessa de l’Hospitalet, la Sra. Núria Marín i la Sra. Maria Ángeles Sariñena, regidora de cultura, la seva implicació en aquest projecte i en el suport decidit cap a la Jove. També volem agrair a l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya el suport a l’entitat durant tot aquests anys.

Ens agradaria agrair a l’alcaldessa de l’Hospitalet, la Sra. Núria Marín i la Sra. Maria Ángeles Sariñena, regidora de cultura, la seva implicació en aquest projecte i en el suport decidit cap a la Jove. També volem agrair a l’Ajuntament de l’Hospitalet, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya el suport a l’entitat durant tot aquests anys.

CASTELLS A L’HOSPITALET

L’Hospitalet de Llobregat és una ciutat d’acollida. Però alhora té forts lligams amb la cultura popular i tradicional catalana. A l’Hospitalet s’han alçat castells des de l’any 1972. La primera colla de la ciutat van ser els ja desapareguts Castellers de l’Hospitalet. A l’octubre del 2000 es va fundar la Colla Jove de l’Hospitalet. Donada la situació sanitària viscuda hem aturat l’activitat castellera, aprofitant per fer recopilació de tot allò viscut. I hem volgut apropar-ho a la ciutadania amb una exposició interactiva.

Comencem a l’auditori Barrades amb la intenció que sigui itinerant i s’exhibeixi a centres culturals i escoles. Està pensada per servir de guia a persones que no tenen cap coneixement sobre el fet casteller. També per qui sent curiositat per la història castellera a la ciutat o per donar a conèixer a l’alumnat el fet casteller. I finalment perquè persones, castelleres o no, gaudeixin amb les diades viscudes a les places de l’Hospitalet.
El disseny interactiu d’aquesta exposició us ajudarà a endinsar-vos als castells. Conté codis QR per escoltar música castellera, viure vídeos de diades i gaudir la història de la nostra entitat narrada per persones de la colla, donant una visió Intergeneracional. Per tal d’arribar a tothom té també una web on s’hi pot consultar material gràfic i audiovisual a banda del propi de l’exposició.

ESTRUCTURA DE L’EXPOSICIÓ

L’exposició es divideix en tres blocs. El primer inclou nocions bàsiques: historia, indumentària, nomenclatura, parts, fites, etc., així com també inclou altres aspectes rellevants com la seguretat i la incorporació de la dona.

El segon, vincula els castells a la ciutat: colles castelleres, fites, persones, etc. Allò què hi ha més enllà dels castells, els valors, les activitats en les que participem i ens impliquem a la ciutat, tot fent un recull de la historia castellera a la ciutat.

I per finalitzar, el darrer bloc és d’aprenentatge, més enfocat a la canalla. És un projecte multidisciplinari on, mitjançant els castells, es treballen diferents matèries com llengua catalana, matemàtiques o física.

A més a més tenim la Laia, una castellera virtual de la Colla, que conduirà a la canalla al llarg de tota l’exposició, explicant amb un llenguatge divertit i proper el món casteller.

Aquest recull és possible gràcies a l’esforç de les persones castelleres i d’aquelles que han recollit el testimoni gràfic i audiovisual. També de l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya que ho han fet possible. I de la seva mà, us convidem a entrar en aquest món tant intens que de ben segur us captivarà.

Rep novetats sobre l’exposició

Thank you for your message. It has been sent.
There was an error trying to send your message. Please try again later.

Tractarem les dades personals que hagis proporcionat d’acord amb la nostra política de privacitat.